İHALE BİLGİLERİ

  • KAYIT NUMARASI: 2024/1087578
  • İLAN TARİHİ: 22.08.2024
  • GEÇİCİ TEMİNATI: Teklif edilen bedelin %3'ünden az olmamak üzere
  • İHALE TARİHİ: 25.10.2024 - 10:00
  • SON TEKLİF TARİHİ: 25.10.2024 - 10:00
  • İHALE ŞEKLİ: Yapım -4734/3-i
  • ŞARTNAME İNCELEME YERİ: Karayolları Genel Müdürlüğü Program ve İzleme Dairesi Başkanlığı D Blok Kat:2 İnönü Bulvarı No:14 Yücetepe Çankaya/ANKARA
  • ŞARTNAME BEDELİ: 8200
REKLAM VERMEK İÇİN BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN!

İHALE ADI: KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİNİN ENERJİ PERFORMANS SÖZLEŞMESİYLE KURULUMU İŞİ YAPTIRILACAKTIR

KURUM ADI: PROGRAM VE İZLEME DAİRESİ BAŞKANLIĞI DİĞER ÖZEL BÜTÇELİ KURULUŞLAR KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ


KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİNİN ENERJİ PERFORMANS SÖZLEŞMESİYLE KURULUMU İŞİ YAPTIRILACAKTIR
PROGRAM VE İZLEME DAİRESİ BAŞKANLIĞI DİĞER ÖZEL BÜTÇELİ KURULUŞLAR KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
İhale Kayıt Numarası : 2024/1087578
İşin Adı : Karayolları Genel Müdürlüğü Güneş Enerjisi Santralinin Enerji Performans Sözleşmesiyle Kurulumu İşi
İhale Türü - Usulü : Yapım İşi - Açık İhale Usulü
1 - İdarenin
a) Adresi : Karayolları Genel Müdürlüğü İsmet İnönü Bulvarı No:14 06100
b) Telefon ve faks numarası : 3124498170 - 3124497124
c) Elektronik posta adresi : [email protected]
ç) İhale / Ön Yeterlik dokümanının
görülebileceği internet adresi : www.kgm.gov.tr
2 - İhale konusu yapım işinin
a) Niteliği, türü ve miktarı : 3000 kWe / 3628,48 kWp Üretim Kapasiteli Lisanssız Güneş Enerjisi Santrali Tesis Edilmesi, Bakımı, İşletilmesi ve Sözleşme Süresi Sonunda Bedelsiz Olarak Karayolları Genel Müdürlüğü’ne Devredilmesi İşi
b) Yapılacağı Yer : Van İli, Edremit İlçesi, Kıyıcak Mahallesi, 101 Ada, 343 Parsel
c) İşe başlama tarihi : Sözleşmenin imzalandığı günden itibaren 10 (on) gün içerisinde yapılır.
ç) İşin süresi : Uygulama dönemi, işyeri teslimi tarihinde başlar ve uygulama döneminin süresi, mücbir sebepler ve İdareden kaynaklı gecikmeler ile bu maddenin beşinci fıkrasına göre tanınacak süre uzatımları dışında Oniki (12) aydan fazla olamaz. Sözleşme için Tekliflerde önerilecek azami Sözleşme süresi onbeş (15) yılı aşamaz. (uygulama + izleme dönemi)
3- İhalenin / Ön Yeterlik /
Yeterlik Değerlendirmesinin:
a) Yapılacağı yer : Karayolları Genel Müdürlüğü Program ve İzleme Dairesi Başkanlığı D Blok Kat:2 İnönü Bulvarı No:14 Yücetepe Çankaya/ANKARA
b) Tarihi ve saati : 25.10.2024 - 10:00
4-İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler :
İstekli, Teklif dosyasında aşağıda verilen bilgi ve belgeleri belirtilen sırasına göre ve varsa eklerde verilen formatlara uygun olarak sunar:

a) İstekli, Şartname alındı makbuzunun aslını veya doküman bedelinin ödendiğine dair dekontu teklif dosyasına ekler.

b) İstekli, teklif dosyasında Ek-2/1’de yer alan mali teklif mektubunu kapalı bir zarf içerisinde bulundurur. Teklifinde, İşe dair teklif ettiği tasarruf miktarını toplamda ve her bir EVÖ için ayrı ayrı Karar ve Tebliğdeki şartlara uygun kaşeli ve imzalı olarak sunar, bu miktarda tasarruf garantisini sağlamayı mali teklif mektubu ile taahhüt eder ve teklif dosyasına ekler.

c) Tekliflerde yer alan her bir enerji verimliliği önleminin etkisinin ayrı ayrı değerlendirilebilmesi için EVÖ bazında Net Bugünkü Değer (NBD) 20 yıl üzerinden hesabı yapılır. Ayrıca, teklife esas olacak şekilde EVÖ’nün yer aldığı toplam yatırım üzerinden NBD tablosunu sunar. Bu analizlerde; toprak işlerini, yatırım maliyetlerini, yıllık bakım, işletme ve yenileme giderlerini (personel, yedek parça, sarf malzemeleri, ağır bakım, lisans, izin, sigorta vb. giderlerin dahil edildiği) içeren proje maliyetini, ekipman ömürleri ve yıllara sari verim değişimleri, yıllık tasarrufun ekonomik karşılığı, ekonomik ömrü boyunca sağlanacak tasarrufların ekonomik karşılığı, sözleşme süresi, tasarruflar ile yükleniciye yapılacak ödeme bilgileri ve İdare tarafından belirlenecek değerlendirmeye esas diğer maliyet bilgileri sunulur. Bu bilgiler kullanılarak İdare’ye sağlanacak net fayda açısından Türk Lirası cinsinden Ek-2/1’de yer alan teklif mektubu formatına uygun NBD hesabı yapılır ve mali teklif mektubu içeriğinde teklif dosyasına eklenir.

ç) Hesaplamalar ve kabuller; İstekli, teklif kapsamında, her bir EVÖ ile sağlanacak tasarrufları nasıl hesapladığını, kullandığı formülleri ve kabulleri açıklar ve teklif dosyasına ekler.

d) İş planı; İstekli, teklif kapsamında uygulama dönemi süresinin belirlenebilmesi amacıyla projelendirme, yapım, kurulum, test ve devreye alma süreçlerini kapsayan iş planını gerekli açıklamalarıyla hazırlayarak teklif dosyasına ekler.

e) Keşif özeti; istekli, her bir EVÖ için kullanacağı ekipmanları ve ekipmanların kullanılacağı uygulama alanını listeler, teknik özelliklerini, marka ve modellerini, yerleşim şeması ve keşif özetini teşkil etmek üzere teklif dosyasına ekler.

f) Ömür ve verim belgeleri; istekli kullanacağı önemli malzeme, makine, ekipman ve uygulayacağı EVÖ’nün ömürlerini ve verim değerlerini belgeleyen dokümanları teklif dosyasına ekler.

g) Ölçme doğrulama planı; istekli, her bir EVÖ’ye ilişkin tasarrufların nasıl doğrulanacağını, referans enerji tüketimi ayarlama hallerini ve yöntemlerini hesap detayları ile açıklar ve Ek-2/4’te verilen formatta ölçme ve doğrulama planı olarak teklif dosyasına ekler.

ğ) Yetkili temsilci beyanı; isteklinin yetkili temsilcisinin, adı soyadı/ticaret unvanı, iletişim bilgileri ve İstekliyi İhalede temsil ve ilzama dair yetkili olduğunun açıkça belirtildiği noter onaylı vekâletname/imza sirküleri (iş ortaklığında yetkili temsilcinin/Pilot Ortağın oybirliği ile yetkilendirildiği açıkça belirtilmelidir) ile yetkili temsilcilere ve yetkiyi verenlere ait imza beyannamelerinin aslı veya yetkili mercilerce onaylı örnekleri teklife eklenir.

h) İş ortaklığı belgeleri; istekliye ve iş ortaklığı ise ortaklarına ait Ticaret Sicil Gazetesinde yayımlanmış güncel şirket ana sözleşmeleri, şirket asgari sermayeleri ve ortaklık yapılarını gösterir noter veya ilgili kurum onaylı belgeler teklif dosyasına eklenir.

ı) Borcu yoktur belgeleri; istekli ve iş ortaklığı ise ortaklarının her biri için ihale tarihinden önceki son 3 (üç) ay içinde kamu kurum ve kuruluşlarından alınmış “Sosyal Güvenlik Kurumu Prim Borcu Yoktur” ve “Vergi Borcu Yoktur” resmi yazıları onaylı olarak (e-belge kabul edilir) teklif dosyasına eklenir. Kesinleşmiş vergi ve prim borçlarının sınırının belirlenmesinde 22.08.2009 tarih ve 27327 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Kamu İhale Genel Tebliğinde bu hususlara ilişkin yer alan açıklamalar esas alınacaktır.

i) Geçici teminat belgesi; Ek-2/2 formatına uygun olarak düzenlenmiş, 2.500.000,00 TL (ikimilyonbeşyüzbinTL) tutarında Geçici Teminat veya Teminatın yatırıldığına dair belge aslı ile varsa teminatı onaylayan yetkililerin imza sirküleri ve yetki beyanları temin edilerek teklif dosyasına eklenir.

j) İşletme, bakım ve eğitim programı; EVÖ’de kullanılan makine, malzeme, ekipman vb. sistemlerin işletme, bakım ve eğitim gereklerine ilişkin detaylar ile istekli tarafından verilecek eğitim programı teklif dosyasına eklenir.

k) Etüt raporu kapsamında İdare tarafından oluşturulan uygulama alanı durumunu gösteren bilgi ve belgeler teklif doyasına eklenir. İdare tarafından sunulan her türlü bilgi ve belgenin doğrulanma sorumluluğu İstekliye aittir.

l) Devreye alma ve performans testi parametreleri; EVÖ ve Ekipmanlara dair performans testi yöntemleri ve devreye alma parametreleri teklif dosyasına eklenir.

m) İsteklinin ortak girişim olması halinde, bu Şartname ekinde yer alan standart forma uygun iş ortaklığı beyannamesini teklif dosyasına ekler.

n) Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:

İsteklinin, ilgili mevzuatı uyarınca yayınlanması zorunlu olan bilançosu veya bilançosunun gerekli görülen bölümleri, yoksa bunlara eşdeğer belgeler; ilgili mevzuata göre düzenlenmiş ve serbest muhasebeci, yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir ya da vergi dairesince onaylı olarak teklif dosyasına eklenir. Mali durumu göstermek üzere istekli tarafından sunulan bilanço veya eşdeğer belgelerin, ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait yılsonu bilançosunu veya ilgili bölümleri göstermesi gerekir. Bu şekilde sunulan belgelerde;

i. Belli sürelerde nakit akışını sağlayabilmesi için gerekli likiditeye ve kısa dönem (bir yıl) içinde borç ödeme gücüne sahip olup olmadığını gösteren cari oranın (dönen varlıklar/kısa vadeli borçlar) en az (0,75) olması (hesaplama yapılırken; yıllara yaygın inşaat maliyetleri dönen varlıklardan, yıllara yaygın inşaat hakediş gelirleri ise kısa vadeli borçlardan düşülecektir),

ii. Aktif varlıkların ne kadarının öz kaynaklardan oluştuğunu gösteren öz kaynak oranının (öz kaynaklar/toplam aktif) en az (0,15) olması (hesaplama yapılırken, yıllara yaygın inşaat maliyetleri toplam aktiflerden düşülecektir),

iii. Kısa vadeli banka borçlarının öz kaynaklara oranının (0,50)’den küçük olması,

iv. Yukarıdaki bentlerde belirtilen üç kriterin birlikte sağlanması zorunludur. Sunulan bilançolarda, varsa yıllara yaygın inşaat maliyetleri ile hakediş gelirleri gösterilmelidir. Yukarıda belirtilen kriterleri bir önceki yılda sağlayamayanlar, son iki yıla ait belgelerini sunabilirler. Bu takdirde, son iki yılın parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.

v. Teklif tarihi yılın ilk dört ayına denk gelen ihalelerde, bir önceki yıla ait yıl sonu bilançosunu veya bilançonun gerekli görülen bölümlerini ya da bunlara eşdeğer belgelerini sunmayanlar, iki önceki yıla ait belgelerini sunabilirler. Bu belgelerde yeterlik kriterini sağlayamayanlar ise iki önceki yılın belgeleri ile üç önceki yılın belgelerini sunabilirler. Bu durumda, belgeleri sunulan yılların parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.

vi. 4/1/1961 tarihli ve 213 sayılı Vergi Usul Kanununun 174’üncü maddesine göre takvim yılından farklı hesap dönemi belirlenen İsteklinin bilançoları için bu hesap dönemi esas alınır.

vii. Yabancı ülkede düzenlenen bilanço veya bilançonun, yukarıdaki ilk üç bentte yer alan kriterlerin sağlandığını gösteren bölümlerinin o ülke mevzuatına göre düzenlenmesi ve bu belgeleri düzenlemeye yetkili merci tarafından onaylanmış olması gerekir.

viii. Yabancı ülkede düzenlenen yayımlanması zorunlu olmayan bilançoların veya bunların bölümlerinin ibraz edilmemesi durumunda, ilk üç bentteki kriterlerin sağlandığı o ülke mevzuatına göre bu belgeleri düzenlemeye yetkili merci tarafından onaylanmış belge ile tevsik edilebilir.

ix. İsteklinin iş ortaklığı olması halinde, ilk üç bentte belirtilen kriterlerin herhangi bir ortak tarafından sağlanması yeterlidir.

o) Mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:

1. Ölçme doğrulama uzmanı; istekli, kendi bünyesinde bulunan ölçme doğrulama uzmanının sertifikasının kopyasını teklif dosyasına ekler.

2. İstekli, kendi bünyesinde ölçme doğrulama uzmanı bulunmaması halinde iş ortaklığı veya alt yüklenici ilişkisi kurarak EVD’nin ölçme doğrulama uzmanının sertifikasının ve yetkilendirme belgesinin kopyalarını teklif dosyasına ekler.

3. İş deneyim belgesi; istekli, Yapım İşlerinde Benzer İş Grupları Tebliğinde yer alan işlerle sınırlı olmamak üzere, Şartnamede benzer iş olarak kabul edilen işleri yapmış olduğuna dair iş deneyim belgelerini teklif dosyasına ekler. İş deneyim belgelerinde işin bedelini gösteren tutar, isteklinin teklifinde taahhüt ettiği toplam yatırım tutarının %25’ine (yüzde yirmibeş) karşılık gelen (son 15 yıla ait, kümülatif veya tek seferde olmak üzere) iş deneyim belgesini sunmak zorundadır. İş deneyim belgesinin yeterliliği, kamu ihale mevzuatına uygun olarak belirlenir.

ö) Bu İhalede benzer iş olarak kabul edilecek işler:

Güneş santrali kurulumu işleri veya,
Alçak gerilim ve/veya Orta gerilim tesisatı uygulama işleri.

İş deneyimi olarak sunulan belge İsteklinin kendisine ait olmalıdır. İstekli bünyesinde çalışan gerçek kişilere ve İsteklinin ortaklarına ait iş deneyim belgeleri değerlendirme dışı bırakılır. İsteklinin İş Ortaklığı olması halinde ortaklardan birinin iş deneyimini sağlaması yeterlidir.

p) Tekliflerin geçerlilik süresi, İhale tarihinden itibaren asgari 180 (yüz seksen) takvim günüdür.

r) İhale dokümanı, idarenin adresinde görülebilir ve Karayolları Genel Müdürlüğü Muhasebe, Kesin Hesap ve Raporlama Şubesi Müdürlüğü’nden 8.200 TL (Sekizbin ikiyüz Türk Lirası ) karşılığı ödemesi yapılıp makbuzu ile birlikte Karayolları Genel Müdürlüğü Program ve İzleme Dairesi Başkanlığı D Blok Kat:2 İnönü Bulvarı No:14 Yücetepe Çankaya/ANKARA adresinden temin edilebilir.

s) Ekonomik açıdan en avantajlı teklif, sadece İdareye sağlanacak toplam faydanın net bugünkü değeri üzerinden belirlenecektir.

ş) İhale, yeterlik kriterlerini taşıyan yerli tüm isteklilere açıktır.

YASAL UYARI:
Bu sitede yazılı olan hiç bir bilgi kısmen dahi olsa
Proje Haber Yayıncılık Bilişim Ltd. Şti.'nin izni olmadan kopya edilemez,
çoğaltılamaz, İnternet'te yayımlanamaz.
Aksi takdirde hukuki yükümlülükleri gerektirir.
Tüm Hakları Saklıdır.©ProjeHaber.


Kamuihaleleri.com BİR ANBA YAYIN GRUBU KURULUŞUDUR