İHALE BİLGİLERİ

  • KAYIT NUMARASI: 2024/932777
  • İLAN TARİHİ: 22.07.2024
  • GEÇİCİ TEMİNATI: Teklif edilen bedelin %3'ünden az olmamak üzere
  • İHALE TARİHİ: 06.08.2024 - 10:00
  • SON TEKLİF TARİHİ: 06.08.2024 - 10:00
  • İHALE ŞEKLİ: Yapım -4734/3-i
  • ŞARTNAME İNCELEME YERİ: İdarenin adresi
  • ŞARTNAME BEDELİ: 3000
REKLAM VERMEK İÇİN BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN!

İHALE ADI: BİTLİS EL AMAN HANI RESTORASYON, İÇ MİMARLIK, MAKİNE, ELEKTRİK VE ÇEVRE DÜZENLEMESİ UYGULAMA İŞİ YAPTIRILACAKTIR

KURUM ADI: YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ


BİTLİS EL AMAN HANI RESTORASYON, İÇ MİMARLIK, MAKİNE, ELEKTRİK VE ÇEVRE DÜZENLEMESİ UYGULAMA İŞİ YAPTIRILACAKTIR
YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
İhale Kayıt Numarası : 2024/932777
İşin Adı : Bitlis El Aman Hanı Restorasyon, İç Mimarlık, Makine, Elektrik Ve Çevre Düzenlemesi Uygulama İşi
İhale Türü - Usulü : Yapım İşi - Açık İhale Usulü
1 - İdarenin
a) Adresi : Beşminare Mah. Ahmet EREN Bul. No:417 13000
b) Telefon ve faks numarası : 4342220000 - 4342220918
c) Elektronik posta adresi : [email protected]
ç) İhale / Ön Yeterlik dokümanının
görülebileceği internet adresi : www.beu.edu.tr
2 - İhale konusu yapım işinin
a) Niteliği, türü ve miktarı : 626 kalemden oluşan Bitlis El Aman Hani Restorasyon, İç Mimarlık, Makine, Elektrik ve Çevre Düzenlemesi Uygulama İşi
b) Yapılacağı Yer : Bitlis İli Merkez, Beş Minare Mahallesi, 839 ada, 1 parsel
c) İşe başlama tarihi : Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 5 (Beş) gün içinde Genel Şartname hükümlerine göre yer teslimi yapılarak işe başlanır.
ç) İşin süresi : Yüklenici taahhüdün tümünü, işyeri teslim tarihinden itibaren 700 (YediYüz) gün içinde tamamlayarak geçici kabule hazır hale getirmek zorundadır.
3- İhalenin / Ön Yeterlik /
Yeterlik Değerlendirmesinin:
a) Yapılacağı yer : Bitlis Eren Üniversitesi Rektörlük Hizmet Binası İhale Salonu
b) Tarihi ve saati : 06.08.2024 - 10:00
4-İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler :
4.1-) İhaleye katılma şartları ve istenilen belgeler:

4.1.1-) Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odası veya ilgili meslek odası belgesi;

4.1.1.1-) Gerçek kişi olması halinde, kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odasından veya ilgili meslek odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,

4.1.1.2-) Tüzel kişi olması halinde, mevzuatı gereği tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından ilk ilan veya ihale tarihinin içerisinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge.

4.1.2-) Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren İmza Beyannamesi veya İmza Sirküleri.

4.1.2.1-) Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi.

4.1.2.2-) Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri.

4.1.3-) Şekli ve içeriği işe ait Tip İdari Şartnamede belirlenen teklif mektubu.

4.1.4-) İşe ait Tip İdari Şartnamede belirlenen geçici teminata ilişkin geçici teminat mektubu veya geçici teminat mektupları dışındaki teminatların T.C. Ziraat Bankası Bitlis Şubesi TR370001000093492789045001 nolu Bitlis Eren Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı hesabına işin adı, İKN, gerçek ve tüzel kişi unvanı, vergi ve kimlik numaraları belirtilerek yatırıldığını gösteren makbuzlar.

4.1.5-) Vekâleten ihaleye katılma halinde, vekil adına düzenlenmiş, ihaleye katılmaya ilişkin noter onaylı vekâletname ile vekilin noter tasdikli imza beyannamesi.

4.1.6-) İsteklinin ortak girişim olması halinde, işe ait Tip İdari Şartname ekinde yer alan standart forma uygun iş ortaklığı beyannamesi.

4.1.7-) Tüzel kişi tarafından iş deneyimi göstermek üzere sunulan belgenin, tüzel kişiliğin yarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde, ticaret ve sanayi odası/ticaret odası bünyesinde bulunan ticaret sicil memurlukları veya yeminli mali müşavir ya da serbest muhasebeci mali müşavir tarafından ilk ilan tarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendiği tarihten geriye doğru son bir yıldır kesintisiz olarak bu şartın korunduğunu gösteren belge.

4.2-) Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin herhangi bir belge istenmemektedir.

4.3-) Mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:

4.3.1-) İstekliler, teklif ettikleri bedelin % 60 oranında iş deneyim belgesi sunacaktır.

İstekliler tarafından, iş deneyimlerini tevsik için;

a) İlk ilan tarihinden geriye doğru son onbeş yıl içinde geçici kabulü yapılan,

b) İlk ilan tarihinden geriye doğru son onbeş yıl içinde geçici kabulü yapılan işlerde, ilk sözleşme bedelinin en az % 80’i oranında denetlenen ya da yönetilen,

c) Devam eden işlerde; ilk sözleşme bedelinin tamamlanması şartıyla, ilk ilan tarihinden geriye doğru son onbeş yıl içinde gerçekleşme oranı toplam sözleşme bedelinin en az %80’ine ulaşan ve kusursuz olarak gerçekleştirilen,

ç) Devam eden işlerde; ilk sözleşme bedelinin tamamlanması şartıyla, ilk ilan tarihinden geriye doğru son onbeş yıl içinde gerçekleşme oranı toplam sözleşme bedelinin en az % 80’ine ulaşan ve kusursuz olarak gerçekleştirilen işlerde; ilk sözleşme bedelinin en az % 80’i oranında denetlenen ya da yönetilen,

d) Devredilen işlerde, devir öncesindeki veya sonrasındaki dönemde ilk sözleşme bedelinin en az % 80’inin gerçekleştirilmesi şartıyla, ilk ilan tarihinden geriye doğru son onbeş yıl içinde geçici kabulü yapılan, işlerle ilgili deneyimlerini gösteren belgeler sunulacaktır.

4.3.2-) İş deneyimi olarak, iş durum belgesi sunulması halinde, belgeyi düzenleyen idarenin, belgeye konu işte iş artışı varsa iş artışı tutarı, yazının tanzim edildiği tarih itibari ile toplam sözleşme bedelinin % 80’inin tamamlanıp tamamlanmadığı, tamamlanmış ise tamamlandığı tarihi belirtir yazısı.

4.4-) Bu ihalede benzer iş olarak; B/I işleri kabul edilecektir. 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunun 6 ncı maddesinde belirlenen; Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıklarından ihale edilen işin asgari (Değişik:10/11/2022) tescil grubunu sağlamak şartıyla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulunun 05.11.1999 tarih ve Taşınmaz Kültür Varlıklarının Gruplandırılması, Bakım ve Onarımlarına dair 660 sayılı İlke Kararının “I-Müdahale Biçimleri” başlığı altındaki 2-b-Esaslı Onarım (Restorasyon) bendine “Yapının rölöveye dayanan restitüsyon ve/veya restorasyon projeleri ile diğer ilgili belgelerin içerikleri ve ölçekleri koruma kurulunca belirlenen müdahalelerine” göre yapılan (Değişik:10/11/2022) restorasyonlar (Basit onarımlar, sokak sağlıklaştırma, kaya oyma yapılar, köprü, sur, kale, burç, höyük, çeşme, … hariç ( camii veya mescit veya türbe veya kümbet veya kilise veya sinagog veya medrese veya han veya kervansaray veya hamam veya imaret veya külliye veya tekke veya saray yapısı taşınmazların, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulunun 05.11.1999 tarih ve Taşınmaz Kültür Varlıklarının Gruplandırılması, Bakım ve Onarımlarına dair 660 sayılı İlke Kararının “I-Müdahale Biçimleri” başlığı altındaki 2-b-Esaslı Onarım (Restorasyon) bendine “Yapının rölöveye dayanan restitüsyon ve / veya restorasyon projeleri ile diğer ilgili belgelerin içerikleri ve ölçekleri koruma kurulunca belirlenen müdahalelerine”göre) benzer iş olarak kabul edilecektir. İstekliler iş deneyimine esas teşkil eden işe ait kurul kararlarını birlikte sunacaklardır.

5-) Bu ihaleye sadece yerli istekliler katılabilir. Yabancı isteklilerle ortak girişim yapan yerli istekliler bu ihaleye katılamaz.

6-) İhale dokümanının görülebileceği yer: BEU Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı, Beşminare Mah. Ahmet EREN Bul. No:417 MERKEZ / BİTLİS

b) İhale dokümanının görülebileceği internet adresi: -

c) İhale dokümanının satın alınabileceği yer: BEU Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı, Beşminare Mah. Ahmet EREN Bul. No:417 MERKEZ / BİTLİS görülebilir ve 3.000,00 TL karşılığı aynı adresten temin edilebilir. T.C. Ziraat Bankası Bitlis Şubesi TR370001000093492789045001 nolu Bitlis Eren Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı hesaba işin adı ve isteklinin adı belirtilerek doküman satış bedeli ödenecek ve banka dekontunun bir nüshası idareye teslim edilecektir. İhale dokümanının ihaleye teklif verecek olanların kendileri veya noter onaylı vekâletnameyi haiz yetkili temsilcileri tarafından ihale son teklif verme tarihinden 3 gün önce alınması zorunludur. Doküman satın alınırken sunulacak olan belgelerin (vekaletname, şirket yetkilisi olduğuna dair belgeler. vb) asılları İdarece görülecek, faks veya fotokopi kabul edilmeyecektir.

7-) Teklifler, ihale tarih ve saatine kadar BEU Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı İhale Birimi adresine elden teslim edilebileceği gibi, aynı adrese iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir.

8-) İstekliler tekliflerini, iş kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden teklif birim fiyat şeklinde vereceklerdir. İhale sonucu, üzerine ihale yapılan istekliyle birim fiyat sözleşme imzalanacaktır.

9-) İstekliler teklif edilen bedelin %5 inden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.

10-) Verilen tekliflerin geçerlik süresi, ihale tarihinden itibaren en az 120 (yüzyirmi) takvim günüdür.

11-) Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemez.

DİĞER HUSUSLAR:

1-) İhale dosyası ekinde verilen birim fiyat analizleri istekliler tarafından doldurularak kaşeli ve imzalı bir şekilde ihale komisyonuna teklif zarfı içinde sunulacaktır.

2-)İstekliler, teklifleri ile birlikte sunmuş oldukları teklif birim fiyat cetveli ve birim fiyat analizlerini ayrıca CD’ye aktarılmış olarak da vereceklerdir.

3-) İhale dosyası ekinde verilen birim fiyat cetveli istekliler tarafından doldurularak kaşeli ve imzalı bir şekilde ihale komisyonuna teklif zarfı içinde sunulacak olup bu cetvellerde yapılacak aritmetik (hesap) hatalar ihaleden elenme sebebidir.

4-)Vakıf Kültür Varlıklarının Onarımları ve Restorasyonları ile Çevre Düzenlenmesine İlişkin Mal ve Hizmet Alımlarına Dair Usul ve Esasların 52. Maddesine göre bu ihalede, aşırı düşük teklif sınır değeri bu şartnamenin 33. madde hükümlerine göre tespit edilecek olup tespit edilen sınır değerin altında kalan aşırı düşük teklifler savunma istenmeksizin reddedilecektir. 33. Madde hükümleri sadece aşırı düşük teklif sınır değeri tespiti için geçerli olup aşırı düşük teklif değerlendirmesine yönelik alt uygulamalar yapılmayacaktır. Dolayısıyla bu ihalede; ekonomik açıdan en avantajlı teklif, ihale komisyonunun değerlendirerek geçerli ve uygun bulduğu aşırı düşük teklif sınırının üzerindeki belgeleri geçerli ve ihale dokümanı açısından uygun ilk tekliftir.

5-) İdare tarafından istekli ve istekli olabileceklere yapılacak bildirim ve tebligatlar, EKAP üzerinden yapılacak ve buna ilişkin teyit aranmayacaktır. EKAP üzerinden yapılan bildirim ve tebligatlarda bildirim tarihi, tebliğ tarihi sayılacaktır.

6-) İhale dokümanı, idarenin ilanda belirtilen adresinde bedelsiz olarak görülebilir. İhale dokümanının, ihale son teklif verme tarihinden önce ihaleye katılacak olanlar tarafından, ortak girişim olması halinde, ortaklık adına veya ortaklardan herhangi biri adına satın alınması zorunludur. İhale dokümanı satın almayanlar ihaleye teklif veremezler.

YASAL UYARI:
Bu sitede yazılı olan hiç bir bilgi kısmen dahi olsa
Proje Haber Yayıncılık Bilişim Ltd. Şti.'nin izni olmadan kopya edilemez,
çoğaltılamaz, İnternet'te yayımlanamaz.
Aksi takdirde hukuki yükümlülükleri gerektirir.
Tüm Hakları Saklıdır.©ProjeHaber.


Kamuihaleleri.com BİR ANBA YAYIN GRUBU KURULUŞUDUR