İHALE BİLGİLERİ

  • KAYIT NUMARASI: 2024/295699
  • İLAN TARİHİ: 08.03.2024
  • GEÇİCİ TEMİNATI: Teklif edilen bedelin %3'ünden az olmamak üzere
  • İHALE TARİHİ: 04.04.2024 - 14:00
  • SON TEKLİF TARİHİ: 04.04.2024 - 14:00
  • İHALE ŞEKLİ: Yapım -4734/3-i
  • ŞARTNAME İNCELEME YERİ: İdarenin adresi
  • ŞARTNAME BEDELİ: 0
REKLAM VERMEK İÇİN BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN!

İHALE ADI: GAZİANTEP MEKANİK BİYOLOJİK ARITMA VE BİYOGAZ ÜRETİM TESİSİ- KAPASİTE ARTIRIMI (2 AŞAMA), BİRLEŞİK ISI VE GÜÇ (CHP) ÜNİTESİ VE ATIKTAN TÜRETİLMİŞ YAKIT (ATY) ÜRETİM ÜNİTESİ YAPTIRILACAKTIR

KURUM ADI: GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ


GAZİANTEP MEKANİK BİYOLOJİK ARITMA VE BİYOGAZ ÜRETİM TESİSİ- KAPASİTE ARTIRIMI (2 AŞAMA), BİRLEŞİK ISI VE GÜÇ (CHP) ÜNİTESİ VE ATIKTAN TÜRETİLMİŞ YAKIT (ATY) ÜRETİM ÜNİTESİ YAPTIRILACAKTIR
GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
İhale Kayıt Numarası : 2024/295699
İşin Adı : Gaziantep Mekanik Biyolojik Arıtma Ve Biyogaz Üretim Tesisi- Kapasite Artırımı (2 Aşama), Birleşik Isı Ve Güç (Chp) Ünitesi Ve Atıktan Türetilmiş Yakıt (Aty) Üretim Ünitesi Yapım İşi
İhale Türü - Usulü : Yapım İşi - Açık İhale Usulü
1 - İdarenin
a) Adresi : Şehit Yusuf Erin Cad. 27090
b) Telefon ve faks numarası : 3422111200 - 3422111252
c) Elektronik posta adresi :
ç) İhale / Ön Yeterlik dokümanının
görülebileceği internet adresi :
2 - İhale konusu yapım işinin
a) Niteliği, türü ve miktarı : Gaziantep Mekanik Biyolojik Arıtma ve Biyogaz Üretim Tesisi- Kapasite Artırımı (2. Aşama), Birleşik Isı ve Güç (CHP) Ünitesi ve Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY) Üretim Ünitesi Yapım İşi
b) Yapılacağı Yer : Gaziantep
c) İşe başlama tarihi : Kasım/2024
ç) İşin süresi : 24 ay
3- İhalenin / Ön Yeterlik /
Yeterlik Değerlendirmesinin:
a) Yapılacağı yer : Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası İhale Salonu
b) Tarihi ve saati : 04.04.2024 - 14:00
4-İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler :
Ön Yeterlilik için Davet

TÜRKİYE

BELEDİYE HİZMETLERİ PROJESİ I

GAZİANTEP MEKANİK BİYOLOJİK AYRIŞTIRMA VE BİYOGAZ ÜRETİM TESİSİ- KAPASİTE ARTIRIMI (2. AŞAMA), BİRLEŞİK ISI ve GÜÇ (CHP) ÜNİTESİ VE ATIKTAN TÜRETİLMİŞ YAKIT (ATY) ÜRETİM ÜNİTESİ YAPIM İŞİ

(AFD2-GZT_W1)

(TASARLA & YAP)

Mart 2024

Türkiye’deki Mülteciler İçin Mali Yardım Programı (FRIT II) kapsamında “Belediye Hizmetleri Projesi I”i finanse etmek amacıyla İLBANK ile Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) arasında imzalanmış olan anlaşma çerçevesinde, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) tarafından “Gaziantep Mekanik Biyolojik Arıtma ve Biyogaz Üretim Tesisi - Kapasite Artırımı (2. Aşama), Birleşik Isı ve Güç (CHP) Ünitesi ve Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY) Üretim Ünitesi” işinin AFD ihale usul ve yöntemleri ile ihaleye çıkılması planlamaktadır.

İş Tanımı;

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GMM), Mekanik Biyolojik Arıtma ve Biyogaz Üretim Tesisi'nin ikinci aşamasını hayata geçirmeyi planlamaktadır. Proje hizmet alanı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin 9 ilçesinden 7'sini kapsamakta olup toplam 1.876 milyon nüfusa ve 375 bin geçici süreli Suriyeli sığınmacıya hizmet vermektedir. Gaziantep İli merkezi düzenli depolama sahasına şu anda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin 9 ilçesinden 7'sinden yılda

tondan fazla karışık belediye katı atığı alınmakta, geri kalan 2 ilçenin atıkları ise Nizip İlçesindeki Düzenli Depolama Sahasına gönderilmektedir.

Proje şunları amaçlamaktadır:

Mevcut mekanik ayrıştırma ekipmanının kapasitesini %80 verim ile minimum saatlik kapasiteyi 25 t/saatten 50 t/saat'e çıkarmak (25 t/saatlik ek ekipman). (Mekanik ayrıştırma tesisinin birinci hattının kurulu kapasitesi ~25 t/saat olup, ikinci hat birinci hatta paralel olarak kurularak toplam kapasite ~50 t/saat olacaktır.)
Yaklaşık 69.350 ton/yıl girdi kapasitesine sahip bir Atıktan Türetilmiş Yakıt (RDF) üretim ünitesi inşa etmek.
Biyometanizasyon ünitesinin (anaerobik çürütme) kapasitesini arttırmak ve 40.000 ton/yıl organik atığı arıtmak ve yenilenebilir enerji üretme kapasitesine sahip CHP (birleşik ısı ve güç) ünitesinin kurmak.

Projenin amacı, malzeme ve enerji geri kazanımı yoluyla çöp sahasına gönderilen hacimleri yarı yarıya azaltmaktır. Mekanik ayrıştırma, biyogaz ve elektrik enerjisi üretmek için anaerobik çürütme yöntemiyle (biyometanizasyon) işlenecek olan organik kısmı ve RDF üretmek için kuru kısmı ayırılacaktır. Geri dönüştürülemeyen kısım mevcut depolama sahasına gönderilecektir. Bu proje ile 49,4 bin ton/yıl geri dönüştürülmüş atık – 52,6 bin ton/yıl RDF – ve 14.120 MWh/yıl yenilenebilir enerji elde edilebilecektir.

İşveren, burada tanımlanan işleri değiştirme, ekleme veya kapsam daraltma olacak şekilde değişiklik yapma hakkını saklı tutar, bu değişiklikler Teklif İsteme Dokümanında yer alacaktır.

Gaziantep Mekanik Biyolojik Arıtma ve Biyogaz Üretim Tesisi- Kapasite Artırımı (2. Aşama), Birleşik Isı ve Güç (CHP) Ünitesi ve Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY) Üretim Ünitesi yapım ön seçim kapsamında en fazla altı (6) firma seçilecektir. Teklif davetlerinin Temmuz 2024'te yapılması planlanmaktadır.

İstekliler, hafta içi 10:00 – 16:00 saatleri arasında, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden (aşağıda verilen adresten) daha fazla bilgi alabilirler. İngilizce Ön Seçim Belgelerinin tamamı, ilgilenen İstekliler tarafından (a) aşağıdaki adrese yazılı bir başvurunun sunulması ve (b) 1.000 ? tutarında iade edilmeyen ücretin ödenmesi üzerine satın alınabilir. Ödeme Gaziantep Büyükşehir Belediyesi TR63 0001 5001 5800 7325 3734 30 (Vakıf Bankası) IBAN hesabına doğrudan yapılacaktır. Belgeler posta ve/veya e-posta yoluyla gönderilecektir.

Ön Seçim için yapılacak başvurular, zarfın üzerine teklifin ait olduğu işlerle birlikte isteklinin tam adı, soyadı, ticaret unvanı, adresi açık bir şekilde yazılarak firma kaşesi ile yapılmalı ve elden, posta veya kurye ile 04 Nisan 2024 saat 14:00'e (yerel saat) kadar aşağıdaki adrese teslim edilmelidir. Alternatif olarak, Ön Seçim için başvurular, bu ÖYİD'in ekinde açıklanan prosedürler uyarınca elektronik ortamda yapılabilir. Geç başvurular reddedilecektir.

İşveren: Gaziantep Büyükşehir Belediyesi

İrtibat kişisi: Gökhan YAMAN – Çevre Koruma, Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Daire Başkanlığı; Sıfır Atık Yönetimi Şube Müdürü

Mahir Emre YALÇIN – Çevre Mühendisi

Adres: İncilipınar Mah. Şehit Yusuf Erin Cad. Büyükşehir Belediyesi Binası 5/522 27090 Şehitkamil / Gaziantep / TÜRKİYE

Telefon: +90 (506) 464 08 17 / +90 (532) 586 38 31

Faks: +90 (342) 211 12 41

E-posta: [email protected] / [email protected] / [email protected] / [email protected] / [email protected]

İnternet sitesi: www.gaziantep.bel.tr



Invitation for Initial Selection

TÜRKİYE

MUNICIPAL SERVICES PROJECT I

CONSTRUCTION OF

GAZİANTEP MECHANICAL BIOLOGICAL TREATMENT AND BIOGAS PRODUCTION FACILITY - CAPACITY INCREASE (2nd STAGE), COMBINED HEAT and POWER (CHP) UNIT AND REFUSE DERIVED FUEL (RDF) PRODUCTION UNIT

(AFD2-GZT W1)

(DESIGN AND BUILD)

March 2024

The Gaziantep Metropolitan Municipality (GMM), delegation of the European Union Facility for Refugees in Turkey (FRIT II), within the scope of the Municipal Services Project-I, is planning to tender “Gaziantep Mechanical Biological Treatment and Biogas Production Facility - Capacity Increase (2nd Stage), CHP Unit and Refuse Derived Fuel (RDF) Production Unit” works within the frame of AFD tender procedures and methods, from the fund given to the Agence Française de Développement (AFD) with the section provided through ILBANK.

Description of Works

The Gaziantep Metropolitan Municipality (GMM) plans to implement the second stage of Mechanical Biological Treatment & Biogas Production Plant. The project service area covers 7 of 9 districts of GMM serving a total of 1.876 million inhabitant plus 375 thousand Syrians. Gaziantep central sanitary landfill now receives more than 500.000 tons of mixed municipal solid waste per year from 7 of 9 districts of GMM, with waste from the remaining 2 districts being sent to the Nizip landfill.

The project aims to:

Increase the capacity of its current mechanical sorting equipment – from 25 t/h to 50 t/h minimum hourly capacity with 80% efficiency, (i.e. additional equipment for 25 t/h) (The installed capacity of the first line of the mechanical separation plant is ~25 t/h and 2nd line will be installed parallel to the first line resulting in a total capacity of ~50 t/h.)
Build a Refuse Derived Fuel (RDF) production unit with an input capacity of approximately 69.350 t/y.
Increase the capacity of the biomethanization unit (anaerobic digestion) and install a CHP (combined heat and power) unit, capable of treating 40.000 t/y of organic waste producing renewable energy.

The objective of the project is to halve the volumes sent to the landfill through material and energy recovery. Mechanical sorting will separate an organic fraction, which will be treated by anaerobic digestion method (biomethanization) in order to produce biogas and electrical energy, and a dry fraction to produce RDF. Residues that cannot be recovered will go to the



existing landfill. This project will make it possible to produce: 49.4 thousand t/y of recycled waste, 52.6 thousand t/y of RDF and 14,120 MWh/y of renewable energy.

The Employer reserves the right to require changes to the scope of the Works by altering, adding to or deducting from the Description of Works, such changes to be within the Bidding Documents for Procurement of Works.

The Employer intends to initially select a maximum of six (6) firms for Gaziantep Mechanical Biological Treatment and Biogas Production Facility - Capacity Increase (2nd Stage), Combined Heat and Power (CHP) Unit and Refuse Derived Fuel (RDF) Production Unit Project (Design and Build). It is expected that invitations for bids will be made in July 2024.

Interested eligible applicants may obtain further information from Gaziantep Metropolitan Municipality, (address below) during weekdays between 10:00 – 16:00 (local time). A complete set of the Initial Selection Documents in English may be purchased by interested applicants

(a) on the submission of a written application to the address below and (b) upon payment of a non-refundable fee of 1.000 ? The method of payment will be direct deposit to IBAN account TR22 0001 5001 5800 7290 4046 01 (T.C. Vakıflar Bankası Şehitkamil Branch). The Documents will be sent by post and/or e-mail.

Applications for the initial selection, should be submitted with the firm stamp marked on the envelope and by clearly writing the full name, trade name, address of the applicant along with the works to which the bid belongs and delivered by hand, post or courier to the address below by 14:00 (local time) on 04 April 2024. Alternatively, the applications for initial selection can be submitted electronically in accordance with the procedures described in the attachment to this SPN. Late applications will be rejected.

Name of office: Gaziantep Metropolitan Municipality

Name of officer and title: Gökhan YAMAN – Zero Waste Management Department Dpt.

Manager

Mahir Emre YALÇIN – Environmental Engineer

Postal Address: İncilipınar Mah. Şehit Yusuf Erin Cad. Büyükşehir Belediyesi Binası 5/522 27090 Şehitkamil / Gaziantep / TURKİYE

Telephone: +90 (506) 464 08 17 / +90 (532) 586 38 31

Fax: +90 (342) 211 12 41

E-mail: [email protected] / [email protected] / [email protected] / [email protected] / [email protected] /

Website: www.gaziantep.bel.tr

YASAL UYARI:
Bu sitede yazılı olan hiç bir bilgi kısmen dahi olsa
Proje Haber Yayıncılık Bilişim Ltd. Şti.'nin izni olmadan kopya edilemez,
çoğaltılamaz, İnternet'te yayımlanamaz.
Aksi takdirde hukuki yükümlülükleri gerektirir.
Tüm Hakları Saklıdır.©ProjeHaber.


Kamuihaleleri.com BİR ANBA YAYIN GRUBU KURULUŞUDUR