İHALE BİLGİLERİ

  • KAYIT NUMARASI: 2023/741139
  • İLAN TARİHİ: 02.08.2023
  • GEÇİCİ TEMİNATI: Teklif edilen bedelin %3'ünden az olmamak üzere
  • İHALE TARİHİ: 15.08.2023 - 10:00
  • SON TEKLİF TARİHİ: 15.08.2023 - 10:00
  • İHALE ŞEKLİ: Kapsam Dışı
  • ŞARTNAME İNCELEME YERİ: İdarenin adresi
  • ŞARTNAME BEDELİ: 0
REKLAM VERMEK İÇİN BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN!

İHALE ADI: SİGORTACILIK HİZMETİ ALINACAKTIR ( İHALE İPTAL EDİLMİŞTİR)

KURUM ADI: JANDARMA TED.MRKZ.K.LIĞI(BORNOVA/İZMİR) İÇİŞLERİ BAKANLIĞI JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI


SİGORTACILIK HİZMETİ ALINACAKTIR
JANDARMA TED.MRKZ.K.LIĞI(BORNOVA/İZMİR) İÇİŞLERİ BAKANLIĞI JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI

İhale Kayıt Numarası : 2023/741139
İşin Adı : 17 Kısım Motorlu Araçların Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Hizmet Alımı
İhale Türü - Usulü : Hizmet Alımı - Açık İhale Usulü
1 - İdarenin
a) Adresi : İZMİR J.TED.MRK.K.LIĞI KEMALPAŞA MAHALLESİ 7421 SOKAK NO:1 35040
b) Telefon ve faks numarası : 2324794806-4790021 - 2324793180
c) Elektronik posta adresi : [email protected]
ç) İhale / Ön Yeterlik dokümanının
görülebileceği internet adresi : İzmir J.Ted.Mrk.K.lığından görülebilir.
2 - İhale konusu hizmetin
a) Niteliği, türü ve miktarı : 17 (ON YEDİ) KISIM MOTORLU ARAÇLARIN ZORUNLU MALİ SORUMLULUK SİGORTASI. (AYRINTISI, KARAYOLLARI MOTORLU ARAÇLAR ZORUNLU MALİ SORUMLULUK SİGORTASI YAPILACAK ARAÇ LİSTESİNDE BELİRTİLMİŞTİR.)
b) Yapılacağı Yer : KARAYOLLARI MOTORLU ARAÇLAR ZORUNLU MALİ SORUMLULUK SİGORTASI YAPILACAK ARAÇ LİSTESİNDE BELİRTİLEN, İHTİYAÇ SAHİBİ BİRLİKLERİN KONUŞLU BULUNDUĞU İL/İLÇE MERKEZLERİDİR.
c) Süresi : İşe başlama tarihi 01.01.2024, işin bitiş tarihi 31.12.2024
3- İhalenin / Ön Yeterlik /
Yeterlik Değerlendirmesinin:
a) Yapılacağı yer : İZMİR JANDARMA TED.MRK.K.LIĞI KEMALPAŞA MAHALLESİ 7421 SOKAK NO:1 35040 HACILARKIRI - BORNOVA / İZMİR (1 NO.LU İHALE SALONU)
b) Tarihi ve saati : 15.08.2023 - 10:00
4-İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:
4. İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:
4.1. İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan belgeler ve yeterlik kriterleri ile fiyat dışı unsurlara ilişkin bilgileri teklifleri kapsamında beyan etmeleri gerekmektedir.
4.1.1. İhale konusu işin yerine getirilmesi için alınması zorunlu olan ve ilgili mevzuatında o iş için özel olarak düzenlenen sicil, izin, ruhsat vb. belgeler,

4.1.1.1. İhaleye teklif veren sigorta şirketleri 11 Temmuz 2007 tarihli ve 26579 sayılı resmi gazetede yayımlanan “sigorta branşlarına ilişkin tebliğ (2007/1 no.lu)” gereği, kendilerine TC. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından verilmiş, kara araçları ruhsatnamesinin aslını, noter onaylı suretini veya idare tarafından imzalanan “aslı idarece görülmüştür” kaşeli suretini teklif zarfı içerisinde ihale komisyonuna sunacaktır.

4.1.1.2. Acenteler ise aracılığını yaptığı şirketin 11 Temmuz 2007 tarihli ve 26579 sayılı resmi gazetede yayımlanan “sigorta branşlarına ilişkin tebliğ (2007/1 no.lu)” gereği kara araçları ruhsatnamesine ilave olarak 22 Nisan 2014 tarihli ve 28980 sayılı resmi gazetede yayımlanan “sigorta acenteleri yönetmeliği” gereği acentelik sözleşmesi ve poliçe kesmeye yetkili olduğunu gösterir vekaletnamenin aslını, noter onaylı suretini veya idare tarafından imzalanan “aslı idarece görülmüştür” kaşeli suretini teklif zarfı içerisinde ihale komisyonuna sunacaktır.

4.1.1.3. İhaleye teklif veren istekli broker ise 11 Temmuz 2007 tarihli ve 26579 sayılı resmi gazetede yayımlanan “sigorta branşlarına ilişkin tebliğ (2007/1 no.lu)” gereği, kendilerine T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından verilmiş, kara araçları ruhsatnamesinin aslını, noter onaylı suretini veya idare tarafından imzalanan “aslı idarece görülmüştür” kaşeli suretini teklif zarfı içerisinde ihale komisyonuna sunacaktır.

4.2. Bu alım 4734 sayılı Kanunun 3’üncü maddesinin (b) bendine istinaden çıkarılan 14/02/2019 tarihli ve 758 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile belirlenen usul ve esasların 13’üncü maddesinin 1’inci fıkrasının (a) bendine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir. İhaleye katılma şartları, istenilen belgeler ve yeterlilik kriterleri ile ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır.

4.2.1. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri;

4.2.2. Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi,

4.2.3 Tüzel kişi olması halinde, bu Şartname ekinde yer alan Tüzel Kişilerde Ortaklık Bilgilerine ve Yönetimdeki Görevlilere İlişkin Son Durumu Gösterir Belge ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri, (İsteklinin Anonim Şirketi olması halinde Pay Defteri ile birlikte sunulacaktır)

4.2.4. Bu Şartnamenin ekinde yer alan 758 sayılı Cumhurbaşkanı Kararının 9’uncu maddesinde belirtilen durumlarda olunmadığına ilişkin yazılı taahhütname,

4.2.5. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen teklif mektubu.

4.2.6. Bu Şartnamede belirlenen geçici teminata ilişkin standart forma uygun geçici teminat mektubu veya geçici teminat mektupları dışındaki teminatların Saymanlık ya da Muhasebe Müdürlüklerine yatırıldığını gösteren makbuzlar,

4.2.7. İstekliler ihale teklif dosyası içerisinde, bu şartnamenin ekinde yer alan idare ve Mal/Hizmet alımına ait hiçbir bilgi ve belgeyi ifşa etmeyeceğine ilişkin yazılı tedarik taahhütnamesi,

4.2.8. Vekâleten ihaleye katılma halinde, vekil adına düzenlenmiş, ihaleye katılmaya ilişkin noter onaylı vekâletname ile vekilin noter tasdikli imza beyannamesi,

4.2.9. İsteklinin ortak girişim olması halinde, bu Şartname ekinde yer alan standart forma uygun iş ortaklığı beyannamesi,

4.2.10. İhale konusu alımın tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz.

4.2.11. İhaleye iş ortaklığı olarak teklif verilmesi halinde;

4.2.12. İş ortaklığının her bir ortağı tarafından idari şartnamenin 7.1. maddesinin (7.1.1.) bendinde yer alan belgenin ayrı ayrı sunulması zorunludur. İş ortaklığının tüzel kişi ortağı tarafından, iş deneyimini göstermek üzere sunulan belgenin tüzel kişiliğin yarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde, bu ortak idari şartnamenin (7.1.10.) bendindeki belgeyi de sunmak zorundadır.”

4.3. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:İdare tarafından ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin kriter belirtilmemiştir.

4.4. Mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler: İsteklinin teknolojik ürün deneyim belgesi ya da yurt içinde veya yurt dışında kamu veya özel sektörde bedel içeren tek bir sözleşme kapsamında taahhüt edilen ihale konusu iş veya benzer işlere ilişkin olarak;

4.4.1.İlk ilan tarihinden geriye doğru son beş yıl içinde kabul işlemleri tamamlanan hizmet alımlarıyla ilgili iş deneyimini gösteren belgeleri veya

4.4.2.Devredilen işlerde devir öncesindeki veya sonrasındaki dönemde ilk sözleşme bedelinin en az % 80'inin gerçekleştirilmesi şartıyla, ilk ilan veya davet tarihinden geriye doğru son beş yıl içinde kabul işlemleri tamamlanan hizmet işlerine ilişkin deneyimini gösteren belgeleri, sunması zorunludur. İstekli tarafından teklif edilen bedelin % 25'den az olmamak üzere, ihale konusu iş veya benzer işlere ait tek sözleşmeye ilişkin iş deneyimini gösteren belgelerin veya teknolojik ürün deneyim belgesinin sunulması gerekir.

4.4.3.İş ortaklığında pilot ortağın, istenen iş deneyim tutarının en az % 70'ini, diğer ortakların her birinin, istenen iş deneyim tutarının en az % 10'unu sağlaması ve diğer ortak veya ortakların iş deneyim tutarı toplamının ise istenen iş deneyim tutarının % 30'undan az olmaması gerekir. Ancak, ihaleye katılan iş ortaklığının ortakları tarafından ortaklık oranları ve yapısı aynı olmak kaydıyla daha önce kurulmuş olan iş ortaklığının gerçekleştirdiği bir işten elde edilen iş deneyimini gösteren belgelerin sunulması halinde, pilot ortak ve diğer ortakların her birinin birinci cümledeki oranlara göre asgari iş deneyim tutarını sağlaması koşulu aranmaz. Konsorsiyumda ise her bir ortağın kendi kısmı için istenen iş deneyim tutarını sağlaması zorunludur.

4.4.4.İsteklinin teknolojik ürün deneyim belgesini sunması halinde, iş deneyimine ilişkin yeterlik kriterini sağladığı kabul edilir. İş ortaklığında teknolojik ürün deneyim belgesini sunan ortağın kendisine ait iş deneyim tutarına ilişkin asgari yeterlik kriterini sağladığı kabul edilir. Konsorsiyum ortağının teknolojik ürün deneyim belgesini sunması halinde ise, belgeyi sunduğu kısım veya kısımlar için iş deneyimine ilişkin yeterlik kriterini sağladığı kabul edilir.

4.5. Benzer iş olarak kabul edilecek işler aşağıda belirtilmiştir:

Her türlü sigorta işi benzer iş olarak kabul edilecektir.

5. Ekonomik açıdan en avantajlı teklif sadece fiyat esasına göre belirlenecektir.
6. İhale yerli ve yabancı tüm isteklilere açıktır.

7. İhale dokümanının görülmesi ve satın alınması:

7.1. İhale dokümanı aşağıda belirtilen adreste bedelsiz olarak görülebilir. Ancak, İHALEYE TEKLİF VERECEK OLANLARIN İDARECE ONAYLI İHALE DOKÜMANINI ALMASI ZORUNLUDUR.

7.2. İhale dokümanının görülebileceği yer: Jandarma Tedarik Merkezi Komutanlığı Bornova /İzmir

7.3. İhale dokümanının alınabileceği yer: Jandarma Tedarik Merkezi Komutanlığı Bornova / İzmir

Tedarik Şube Müdürlüğü (0232 479 00 21/Dahili:7322-7321)([email protected]) ile irtibata geçerek ihale dokümanı temin edilebilir.

7.4. İhale dokümanı satış bedeli (varsa vergi dâhil) : Bedelsizdir

7.5. Teklifler, son teklif verme tarih ve saatine kadar yukarıda belirtilen yere verilebileceği gibi, iadeli taahhütlü posta yoluyla da gönderilebilir. Posta ile gönderilecek tekliflerin ihale dokümanında belirtilen ihale saatine kadar idareye ulaşması şarttır. (Postadaki gecikmeler isteklinin sorumluluğundadır.)

7.5.1. Verilen teklif, alımın iptal edilmesi veya zeyilname düzenlenmesi hali hariç, herhangi bir sebeple geri alınamaz ve değiştirilemez.

7.5.2. İhale için tespit olunan tarihinin tatil gününe rastlaması halinde ihale, takip eden ilk iş gününde yukarıda belirtilen saatte aynı yerde yapılır ve bu saate kadar verilen teklifler kabul edilir.

7.5.3. İlan tarihinden sonra çalışma saatlerinin değişmesi halinde de ihale yukarıda belirtilen saatte yapılır.

7.5.4. Saat ayarlarında, Türkiye Radyo Televizyon Kurumunun (TRT) ulusal saat ayarı esas alınır
8. Bu ihalede, kısmı teklif verilebilir

9. İstekliler tekliflerini, her bir iş kaleminin miktarı ile bu iş kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden teklif birim fiyat şeklinde verilecektir. İhale sonucunda, üzerine ihale yapılan istekli ile birim fiyat sözleşme imzalanacaktır.

10. İhalede teklif edilen sigorta poliçe tutarının, sigorta bilgi ve gözetim merkezi tarafından yayımlanan ilgili ayın trafik sigortası azami brüt prim tablosunda ilgili aracın cinsi ve poliçe basamak değerinde belirtilen tutardan fazla olması halinde, yükleniciye trafik sigortası azami brüt prim tablosunda belirtilen tutar kadar ödeme yapılacaktır.

11. Poliçenin tanzim edileceği tarihte, araca uygulanan basamağın değişmesinden kaynaklanan prim artışı olması halinde, ihalede teklif edilen birim fiyat üzerinden poliçe tanzim edilecektir. Herhangi bir prim farkı ödenmeyecektir. (örneğin; ZMSS yapılacak araç listesinde "otomobil 6.basamak" olarak belirtilen aracın, poliçe tanzim tarihinde "otomobil 5.basamak" olması durumunda poliçe basamağı 5 (beş) olacak ancak birim fiyat teklif cetvelinde yer alan "otomobil 6.basamak" tutarı üzerinden yeni poliçesi tanzim edilecektir.)

12.İdare lehine basamak değişikliğinden kaynaklanan prim düşmesi var ise ihalede teklif edilen birim fiyat üzerinden yeni basamağa ait poliçe tanzim edilecektir. (örneğin; ZMSS yapılacak araç listesinde "otomobil 6.basamak" olarak belirtilen aracın, poliçe tanzim tarihinde "otomobil 7.basamak" olması durumunda poliçe basamağı 7 (yedi) olacak ve birim fiyat teklif cetvelinde yer alan "otomobil 7.basamak" tutarı üzerinden yeni poliçesi tanzim edilecektir.)

13. Karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortasında tarife uygulama esasları hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, “en az 5 (beş) sigorta süresi boyunca 7. basamakta bulunan işletenler için sigorta sözleşme süresi içinde herhangi bir tazminat ödemesi yapılmaması durumunda müteakip sigorta sözleşmesinde 8.basamak uygulanır.” hükmüne amir olup;

13.1.İhale dokümanında bulunan sigorta yapılacak araç listesi içerisinde, yukarıda belirtilen kapsama dahil olan araç bulunması halinde, yüklenici tarafından “8.basamak” olarak poliçe tanzim edilecek,

13.2. Poliçe tutarı, ihalede ilgili araç cinsine ait “7.basamak” için teklif edilen tutar olacaktır. Hazine Müsteşarlığının belirlemiş olduğu “8. basamak” tavan fiyatının “7. basamak” için ihalede teklif edilen tutardan daha düşük olması halinde ise “8. basamak” prim tutarı üzerinden poliçe tanzim edilecektir.

14. İlgili kısmın birim fiyat teklif cetvelinde bulunan araç cinsine ait basamağın bulunmaması halinde (8.basamak için 36.6.3. maddesi hükümleri uygulanır.) poliçe düzenleme tarihinde hazine müsteşarlığının belirlemiş olduğu tavan fiyattan %20 indirim uygulanarak poliçe tanzim edilecektir. Yüklenici bu hususu peşinen kabul eder ve herhangi bir hak talebinde bulunamaz. Ayrıca, sözleşme süresi içerisinde her ne sebeple olursa olsun fiyat artışları poliçelere yansıtılmayacaktır.

15. Sözleşme kapsamında bulunmayan araç cinsleri bu sözleşmenin dışında olup, bu kapsamdaki araçların, birim fiyat teklif cetvelinde direk olarak karşılığı bulunmaması nedeniyle %20 iş artışı kapsamında değerlendirilmeyecektir.

16. Bu ihalede, kısmı teklif verilebilir.

17. İstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.

18. Fiyat üzerindeki görüşmeler sonucunda en düşük fiyat teklifini veren isteklinin fiyat teklifi ekonomik açıdan en avantajlı teklif olarak kabul edilecektir.

19. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 180 (YüzSeksen) takvim günüdür.
20.Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemez.

21. Diğer hususlar:

İhale, aşırı düşük teklif tespit ve değerlendirme işlemleri yapılmaksızın sonuçlandırılır. Kanunun 38 inci maddesinde öngörülen açıklama istenmeksizin ekonomik açıdan en avantajlı teklif idari şartnamenin 35. Madde hükümleri esas alınarak üzerinde bırakılacaktır.

YASAL UYARI:
Bu sitede yazılı olan hiç bir bilgi kısmen dahi olsa
Proje Haber Yayıncılık Bilişim Ltd. Şti.'nin izni olmadan kopya edilemez,
çoğaltılamaz, İnternet'te yayımlanamaz.
Aksi takdirde hukuki yükümlülükleri gerektirir.
Tüm Hakları Saklıdır.©ProjeHaber.


Kamuihaleleri.com BİR ANBA YAYIN GRUBU KURULUŞUDUR